www.texnikoiosy.com

Καλωσήρθατε στο blog του Σωματείου! Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Σωματείου, καθώς και να βρίσκετε πληροφορίες. Επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα μας: www.texnikoiosy.gr.Βρείτε μας και το Facebook.



Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Περίληψη παροχών, ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΑΡΩΓΗΣ)



Περίληψη παροχών, κανονισμού λειτουργιάς.


  • ·        Για την διαχείριση του ταμείου υπεύθυνο είναι τo Δ.Σ του σωματείου 
  • ·        μέλη του ΤΑ-ΑΤ είναι όλα τα μέλη του σωματείου
  • ·        Πόροι του ΤΑ-ΑΤ είναι: Η μηνιαία εισφορά των μελών (αρχικά ορίζεται στην ΕΣΣΕ 2013-2014 άρθρο 5) καθώς και κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ του σωματείου.


Το ταμείο χωρίζετε σε τέσσερα μέρη :


1.  Επίδομα ασθένειας – δάνειο

  •   Επίδομα ασθένειας ανάλογα με το χρόνο ασθένειας του μέλους του ΤΑ-ΑΤ και αφού εξαντληθούν τα περιθώρια ασφαλιστικής του κάλυψης από το αντίστοιχο Ασφαλιστικό Πρόγραμμα.
  • Δάνειο για κάλυψη δαπανών μετάβασής του στην αλλοδαπή σε περίπτωση ασθένειάς
  •   Δάνειο για κάλυψη έκτακτων ζωτικών αναγκών

2.  Εφάπαξ επίδομα συνταξιοδότησης :

§  5 χρόνια κλειστά        500ε
§  10χρονια κλειστά        700ε
§  15χρονια κλειστά        800ε
§  20χρονια κλειστά        900ε
§  25χρονια κλειστά        1000ε
§  30χρονια κλειστά        1100ε
§  35χρονια κλειστά        1200ε
§  40 χρόνια κλειστά       1200ε
Τα χρόνια αναφέρονται στην παραμονή στο Σωματείο.
§  Απώλεια μέλους λόγω θανάτου. Χορηγείται το Εφάπαξ επίδομα συνταξιοδότησης, στους νόμιμους κληρονόμους.


3.  εφ' άπαξ βοηθήματα - βραβεία

  • Γέννηση  παιδιού. Χορηγείται εφ' άπαξ βοήθημα κατά την γέννηση του πρώτου και δεύτερου το ποσό των 400€. Τρίτου παιδιού και άνω, το ποσό των 600€.
  • Γάμος.  Χορηγείται εφ' άπαξ βοήθημα σε μέλη του ΤΑ-ΑΤ. Μετά την τέλεση του γάμου καθ' οιονδήποτε τρόπο, ποσό των 300€.
  • Βράβευση τέκνων. Κατά την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και λήψη του πτυχίου. Χορηγείται στα τέκνα των μελών το ποσό των 200€.
  • Βράβευση Συναδέλφων. Όσοι Συνάδελφοι μέλη του ΤΑ-ΑΤ αποκτούν πτυχίο, ΑΕΙ - ΤΕΙ και Ακαδημία της Εργασίας (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ) χορηγείται ποσό των 400€, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πόσο των 200€.
  • Το Δ.Σ. του ΣΤΥ-ΟΣΥ ανάλογα με τις δυνατότητες του Ταμείου και μετά από απόφαση, δύναται να βραβεύει τα μέλη του ΤΑ-ΑΤ και τα τέκνα τους, όταν κρίνει μια πράξη αξιέπαινη (λ.χ. διάκριση - μετάλλιο σε άθλημα πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό, ολυμπιακοί αγώνες, κλπ).

Τα βραβεία κίνητρου εκπαίδευσης θα χορηγούνται σε εκδήλωση που θα οργανώνει το Σωματείο κάθε Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.


4.  Οικονομική στήριξη απεργών (απεργιακό ταμείο)

Σκοπός του απεργιακού ταμείου είναι η οικονομική ενίσχυση των μελών του σωματείου σε περιπτώσεις πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων, για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων επιβίωσης που προκύπτουν από την παρακράτηση των ημερών απεργίας.  Με την αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών των εργαζομένων εξαιτίας απεργιών επιδιώκεται η στήριξη των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων χωρίς να υποβαθμίζεται η ταξική συνείδηση των εργαζομένων.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ