www.texnikoiosy.com

Καλωσήρθατε στο blog του Σωματείου! Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Σωματείου, καθώς και να βρίσκετε πληροφορίες. Επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα μας: www.texnikoiosy.gr.Βρείτε μας και το Facebook.



Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Εορταστική βόλτα με το ιστορικό τρόλεϊ των ΗΛΠΑΠ του 1937




Η Αδελφότητα Τροχιοδρομικών Υπαλλήλων Πειραιώς (ΑΤΥΠ) σε συνεργασία με τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΣΥ ΑΕ πρώην ΗΛΠΑΠ υπό την αιγίδα των Ο.ΣΥ. Α.Ε. την Κυριακή των βαΐων  5/4/2015 δρομολόγησε, όπως και κάθε χρόνο, το τρόλεϊ υπ'αριθμό 704, στη γραμμή 20 Καστέλλα – Πειραιάς.

Το τρόλεϊ, κατασκευασμένο το 1937, κάθε χρόνο γεμίζει με χρώμα και ήχους τους δρόμους του Πειραιά για ένα πρωινό, όπου πλήθος κόσμου σπεύδει να το φωτογραφίσει και να κάνει μια βόλτα μέσα σε αυτό.


Καλεσμένοι όλοι οι φίλοι και νοσταλγοί, για μια εορταστική βόλτα στους δρόμους του Πειραιά, στην αφετηρία της γραμμής 20, στο Φάληρο. Η βόλτα ξεκίνησε μετά το τέλος της λειτουργίας της εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στο αμαξοστάσιο  και αφού γίνει ένα μικρό κέρασμα από τους εργαζόμενους σε όσους τιμούν την γιορτή με την παρουσία τους.







 Ιστορία Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία – τρόλεϊ, τύπου FIAT.

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Ελλάδα ήλθαν από την Ιταλία και ήταν κατασκευής των εργοστασίων FIAT. Κατασκευάστηκαν το έτος 1937. Ήταν  δώδεκα οχήματα διαξονικά και κυκλοφόρησαν δέκα  στον Πειραιά από το 1948 μέχρι το 1983. Τα δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στην Γερμανία κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Χωρητικότητα 56 επιβάτες, 28 καθήμενοι και 28 όρθιοι. Δύο ηλεκτροκινητήρες ένας σε κάθε οπίσθιο ζεύγος τροχών, ισχύς 2 x 61KW.









 Μία όμορφη εικόνα,  που μας γυρίζει πίσω σε όμορφες μέρες...ραντεβού του χρόνου. Κυριακή των βαΐων!












Αφιέρωμα: Iστορικό Tρόλεϊ Fiat υπ’ αριθμό 704

Σαν σήμερα το 1955: τα τραμ αντικαθίστανται από τα τρόλλεϋ.